Startpagina maken met wordpressIs het mogelijk om een statische startpagina te maken met WordPress?

Uiteraard is dit in WordPress ook mogelijk. Kant-en-klaar is het alleen niet, je zult er zelf (veel) tijd in moeten steken. Aangezien je deze pagina hebt gevonden, zou je best op het punt hebben gestaan om een startpagina script te kopen. Waarom? Nou ja, je verwacht misschien op een makkelijke manier wat extra inkomsten te kunnen genereren. Is het niet door het verkopen van links dan wel door het plaatsen van advertenties. Ik ben van mening dat, als het doel van een startpagina is geld verdienen, je beter een script kan kopen dan een statische startpagina pagina kan maken in WordPress. Dit heeft mij er echter niet van weerhouden om toch lekker te gaan prutsen en te kijken hoe ver ik kan komen.

Ik weet me zeer goed te redden met WordPress maar het schrijven van plugins is voor mij te ingewikkeld. Er bestaat (nog) geen plugin die het mogelijk maakt snel een statische startpagina te maken met de functionaliteiten van een php script zoals een betaal module voor links of één met een ingebouwde linksuggestie mail form (gekoppeld aan de links in wp).

In dit bericht ga je dan geen uitgebreide handleiding vinden over hoe je een statische startpagina kan maken. Een website die dan wel je interesse kan wekken (als je hem niet al gelezen hebt) is het artikel op Beeweb: Een responsive ‘startpagina’ maken met WordPress.

Ik heb echter één tip waardoor je niets in de functions.php hoeft te veranderen. Tevens is het dan ook mogelijk een statische startpagina te maken met bijna elk thema.
De plugins die je nodig hebt zijn de Widgetize pages Light en de Proper widget plugin. Met de Widgetize pages Light plugin is het mogelijkheid om widgets te plaatsen in pagina’s, dus niet alleen in de sidebar(s) of footer. Maak zelf meerdere rijen van widgets en je hebt zo een statische startpagina. Voor het plaatsen van links is de Proper widget een handige plugin.

Hoe ziet het er dan uit?

Bekijk de “Work in Progress” op webbegin.nl

Ben je zelf bezig met een statische startpagina in WordPress? Of heb je zelf een tip, reageer gerust!